Quantcast
Americanii consideră că pandemia de COVID-19 este un semn de alarmă de la Dumnezeu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Americanii consideră că pandemia de COVID-19 este un semn de alarmă de la Dumnezeu

Potrivit unui sondaj efectuat de Joshua Fund, dintre cei intervievați 44% sunt de părere că epidemia de coronavirus și consecințele negative asupra economiei sunt, citez: „Un semnal de alarmă pentru a ne întoarce la Dumnezeu.” Invitatul meu este Joel Rosenberg, autor de succes și fondator al Joshua Fund. Îți mulțumesc pentru participare, Joel. Ce părere ai despre rezultatele sondajului?

Citeste si: Educatia SEXUALA: Lectii de masturbare pentru copiii din scoala primara

Joel Rosenberg, Joshua Fund: Am rămas uimit deoarece întrebarea la care ai făcut referire a fost următoarea: „Considerați că epidemia de coronavirus și haosul economic pe plan global sunt: A. un semnal de alarmă ca să ne întoarcem la Dumnezeu și la Biblie, B. semnele unei judecăți iminente a lui Dumnezeu, C. ambele și D. niciul dintre răspunsuri, situația nu are legătură cu Dumnezeu, nici cu profeția. 44% dintre americanii intervievați au răspuns că acesta este un semnal de alarmă de la Dumnezeu sau judecata lui Dumnezeu ori ambele. Acest fapt este uimitor. Am mai întrebat oamenii dacă această pandemie le-a schimbat comportamentul spiritual. Am împărțit intervievații în două grupuri. Am întrebat creștinii, protestanții, catolicii și ortodocșii și pe cei care au spus că nu sunt creștini. Milioane de americani care nu sunt creștini, care nu Îl recunosc pe Hristos drept Mântuitor, au spus că au început să citească Biblia pentu prima dată. Ei se uită online la predici creștine și încearcă să înțeleagă profețiile biblice pe internet. Aceasta este o speranță într-un moment foarte întunecat.

George Thomas: Explică-ne care este speranța în mijlocul acestei pandemii?

Joel Rosenberg: Deși situația este gravă, oamenii spun că acesta este un moment spiritual. Însă acesta este un război străin. Poate Dumnezeu îngăduie ca această pandemie să aibă loc sau poate El a provocat-o. Noi nu am cerut opinia oamenilor în această privință. Care este efectul? Oamenii sunt mișcați din punct de verde spiritual.

George Thomas: Potrivit Google, cuvântul „rugăciune” a fost foarte căutat de oameni. Ce părere ai, ar putea să ducă acest eveniment la o mișcare de trezire spirituală în rândul creștinilor?

Joel Rosenberg: Nu știu, este prea devreme să mă pronunț. Aș încuraja oamenii să intre pe site-ul joshuafund.com unde se pot vedea detaliile sondajului. Veți vedea că mulți creștini consideră pandemia ca fiind un semnal de alarmă. Mi-aș fi dorit să fie mai mulți. Am crezut că cifrele vor fi copleșitoare în cazul creștinilor și minimale sau inexistente în rândul necreștinilor. Săptămâna trecută când am efectuat sondajul, am aflat că nu a crescut așa de mult numărul creștinilor care să fi citit mai mult Biblia, care să fi ascultat predici pe internet cât am sperat. Situația se va înrăutăți înainte de a se îmbunătăți.

Citeste si: Video România: S-au aşezat în genunchi, pe stradă, şi s-au rugat să scape de CORONAVIRUS

Jumătate din populație e izolată la domiciliu. Mii de oameni mor în Statele Unite. Este o situație tragică. Să ne rugăm ca Dumnezeu să folosească această pandemie ca un semnal de alarmă, ca să se întâmple ceva pozitiv într-o perioadă atât de dificilă.

George Thomas: Potrivit sondajului, unii cred că suntem în vremurile de pe urmă, înaintea întoarcerii lui Hristos? Care este părerea ta?

Joel Rosenberg: În Matei 24, în Luca 21, Isus a vorbit despre războaie, veşti de războaie, cutremure, foamete şi ciumi. Acesta din urmă este cuvântul biblic pentru boli, pandemii, în ziua de azi. El a spus că vor avea loc aceste evenimente și ele chiar se întâmplă. Da, eu cred că suntem în vremurile de pe urmă. O treime din lume crede că trăim în ceea ce Biblia numește vremurile de pe urmă și este impresionant. Patruzeci la sută dintre evrei cred asta. Patruzeci la sută dintre latino-americani cred asta. Cincizeci la sută dintre afro-americani cred asta. Este interesant. Este înspăimântător să vorbești despre zilele de pe urmă deoarece multe predici au căutat senzaționalul, au fost oportuniști când a venit vorba de profeții. Joshua Fund este o lucrare pe care am fondat-o cu soția mea în 2006 pentru a ajuta oamenii să înțeleagă bunătatea lui Dumnezeu, să înțeleagă profețiile mai ales cele legate de Israel și de Orientul Mijlociu. Acesta este un moment interesant. Sper că oamenii vor studia acest sondaj. Mai avem un buletin informativ cu privire la ce spune Biblia și cu privire la modul în care de-a lungul istoriei, Dumnezeu a folosit bolile în scopul Său. Este un buletin informativ de 12 pagini pe care îl puteți găsi pe site-ul nostru. Este gratuit.

Reportaj extras din emisiunea „Mapamond creștin” 821 – aprilie 2020. Mai multe știri și reportaje creștine găsești aici: https://alfaomega.tv/stiri

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply