Quantcast
Amir Ohana este primul SODOMIT care ajunge președinte al Parlamentului din Israel. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Amir Ohana este primul SODOMIT care ajunge președinte al Parlamentului din Israel.

Amir Ohana a fost ales în funcția de președinte al Knesset-ului, parlamentul unicameral al Israelului, fiind primul homosexual din istoria țării care conduce această instituție, conform G4Media.

La ceremonia de investire în funcție, deputații partidului Unitatea Torei (ultra-ortodox așkenaz) Meir Porush și Moshe Gafni și-au acoperit fețele și s-au întors cu spatele când noul speaker ținea discursul și-i mulțumea soțului său și celor doi copii ai săi.

În 2015, când Ohana a intrat pentru prima dată în Knesset, deputații ultra-ortodocși au ieșit efectiv din sala de plen când acesta a depus jurământul.

Totuși, având în vedere că Ohana face parte dintr-o coaliție cu mai multe partide, în care unii membri au făcut declarații împotriva mișcării LGBTQ+, acesta se confruntă cu o repulsie inclusiv din sânul comunității din care spune că face parte.

Noul președinte al Parlamentului israelian este fiul unor evrei emigrați din Maroc și și-a făcut un nume important în rândurile partidului Likud, condus de noul și vechiul premier Benjamin Netanyahu. Anterior, Ohana a fost și ministrul al Justiției și Securității Publice.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply