Ammanul INTERVINE în problema anexărilor din Cisiordania. Ministrul de externe a ajuns la Ramallah

Asculta informatia

Ministrul de externe iordanian, Ayman Safadi, a sosit joi la Ramallah, unde se află sediul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP) pentru a se întâlni cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas în contextul apropierii datei la care ar urma să fie aplicat planul de anexare a unor zone din Cisiordania ocupată de Israel, relatează agerpres.

Biroul lui Mahmoud Abbas a confirmat pentru agenţia de presă franceză sosirea ministrului iordanian cu elicopterul.

Citește și: Sfârșitul Ocultei Globale SATANISTE este aproape

Guvernul israelian urmează să se pronunţe începând cu 1 iulie cu privire la punerea în aplicare a planului lui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu, care prevede anexarea de către Israel a Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de către statul israelian.

Or, Iordania, singura ţară arabă care în afară de Egipt a încheiat un acord de pace cu Israelul, a ameninţat luna trecută să-şi reconsidere relaţiile cu statul israelian dacă acesta îşi duce la bun sfârşit planurile de anexare.

Şi regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a reiterat marţi opoziţia ţării sale faţă de proiectul israelian de anexare.

„Orice acţiune unilaterală israeliană vizând anexarea teritoriului în Cisiordania este inacceptabilă şi subminează şansele păcii şi stabilităţii în regiune”, a avertizat regele haşemit în cursul unor întâlniri virtuale cu membri ai Congresului american.

Regele a subliniat „necesitatea de a pune capăt conflictului israeliano-palestinian pe baza unei soluţii cu două state” şi a reafirmat „importanţa stabilirii unui stat palestinian independent, suveran şi viabil între frontierele din 4 iunie 1967, cu Ierusalimul de Est drept capitală”, a indicat palatul regal.

Această vizită a lui Safadi la Ramallah este un eveniment rar al diplomaţiei iordaniene. Ea este şi prima vizită a unui înalt responsabil străin de la declanşarea crizei sanitare provocată de epidemia de COVID-19.

Citește și: COVID-19: Politia de Amazonas a dezgropat sicrie pline cu pietre VIDEO

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis s-au deplasat în ultimele zile în Israel, dar fără a se duce la Ramallah, sediul ANP.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *