Anglicanii nu vor oferi bisericile lor pentru “căsătorii” gay

Asculta informatia

Autorităţile guvernamentale din Marea Britanie au anunţat că, din decembrie, cuplurile de homosexuali vor putea să folosească lăcaşele de cult pentru oficializarea parteneriatelor civile, dar că bisericile nu vor fi obligate să oficieze sau să găzduiască astfel de ceremonii.

gay„Guvernul doreşte ca lesbienele, homosexualii şi bisexualii să aibă drepturi egale, iar oamenii de toate credinţele să aibă libertate religioasă”, a declarat Lynne Featherstone, ministrul pentru egalitate între oameni.

Biserica anglicană şi-a anunţat imediat hotărârea de a nu găzdui astfel de evenimente în instituţiile sale, notează washingtonpost.com. Nu este prima oară când Biserica Angliei respinge acest demers.

În Marea Britanie, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt interzise, însă parteneriatele civile au fost aprobate din 2005. În urma unui parteneriat civil, cuplurile de homosexuali sau de lesbiene beneficiază de aceeaşi protecţie juridică pe care o au cuplurile heterosexuale căsătorite.

Cel mai sigur, aceste parteneriate civile vor fi interzise în bisericile catolice, moschei şi sinagogi ortodoxe. Pe de altă parte, liderii liberali ai iudaismului, quakerii şi unitarienii şi-au arătat de mai multe ori interesul cu privire la găzduirea unor ceremonii de acest fel.

Aceste schimbări ar putea să “deschidă uşa pentru restricţii severe împotriva libertăţii religioase”, clericii putând ajunge în situaţia când vor fi obligaţi să îndeplinească astfel de ceremonii, a declarat Andrea Minichiello Williams, de la organizaţia Christian Concern.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *