Quantcast
Angola:Autorităţile sunt acuzate că au lansat un „război” împotriva islamului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Angola:Autorităţile sunt acuzate că au lansat un „război” împotriva islamului

Guvernul din Angola a fost acuzat de musulmanii din ţară că a lansat un „război” împotriva religiei, după ce mai multe moschei au fost închise şi demolate în ultimele luni. Oficialii neagă acuzaţiile şi încearcă să ţină sub control nemulţumirile, fiind o ţară cu o populaţie majoritar catolică.

Autorităţile au negat acuzaţiile potrivit cărora ar fi interzis practicarea religiei islamice, ceea ce ar fi dus la închiderea şi dărâmarea mai multor moschei după ce mass-media din ţară a lansat speculaţii care au stârnit furia comunităţii musulmane internaţionale.

„Nu există niciun război în Angola im potriva islamului sau al oricărei alte religii”, a insistat Manuel Fernando, directorul Institutului Naţional al Religiilor, subsidiară a Ministerului Culturii. „Nu există niciun proiect oficial care are scopul de a închide sau distruge locaşurile de cult”, a adăugat oficialul, citat de postul de televiziune Al-Jazeera.

Potrivit comunicatelor emise de Ministerul Culturii, autorităţile au închis anumite moschei din cauza unor probleme legale, cum ar fi lipsa documentaţiilor şi a licenţelor de construcţie. Majoritatea acestor clădiri au fost ridicate de membri comunităţilor de imigranţi originari din nordul şi vestul continentului african.

„Este adevărat că unele moschei au fost distruse, iar altele au fost închise în ultimele câteva luni. Cea mai mare parte dintre cele demolate au fost construite fără autorizaţia guvernului. Două moschei legale din capitala Luanda sunt funcţionale în continuare şi nu au nicio problemă”, a spus Ahmed ould Taher, angolez care a colaborat cu Al-Jazeera.

Despre

Leave a Reply