Quantcast
ANTICONCEPTIONALE pentru CALUGARITE – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ANTICONCEPTIONALE pentru CALUGARITE

Oamenii de stiinta de la doua universitati din Australia au cerut Bisericii Catolice sa permita calugaritelor sa ia pastile contraceptive. Acestea sunt in prezent interzise, printr-un decret al Vaticanului din 1968.

Cercetatorii de la Universiatile Monash si Melbourne, Australia, au cerut conducerii Bisericii Catolice sa revina asupra acestei decizii si sa accepte folosirea de pastile contraceptive.

Citeste si: UN NOU DOCUMENTAR EXPLOREAZĂ RĂDĂCINILE SATANISTE ALE MIȘCĂRII PRO-AVORT

Mai mult: ei propun ca aceste medicamente sa fie distribuite gratuit maicutelor, scrie Live Science.

Ei nu fac vreo aluzie la castitatea acestora, ci invoca motive pur medicale: femeile care nu au copii au un risc mai mare de a dezvolta cancer la san, ovarian sau uterin.

Folosirea medicamentelor contraceptive reduce semnificativ acest risc, precizeaza doctorul Kara Britt de la Universitatea Monash.

Citeste si: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

Intr-un articol publicat in revista The Lancet, cei doi cercetatori spun ca Biserica ar trebui sa aprobe aceste pastille, pentru ca ele ar fi folosite numai in scopul medical de a preveni o boala mortala, nu pentru contraceptie, prin urmare nu ar fi incalcat actul emis de Vatican in 1968.

Folosirea pastilelor timp indelungat reduce riscul de cancer uterin si ovarian cu 50-60%, fata de femeile care nu au folosit niciodata aceste medicamente.

Studiile nu au demonstrate inca vreun beneficiu in legatura cu riscul de cancer la san.

In prezent, exista aproximativ 95.000 de calugarite catolice in intreaga lume, care ar putea beneficia de acest tratament, daca va fi aprobat de Biserica.

Citeste si: Reportaj fara anestezie despre avort: “E URGIE!” Cum se omoara copiii si cu ce consecinte asupra femeilor?

Despre Info Crestin News

Leave a Reply