Quantcast
Antrenorul concediat pentru că s-a rugat pe teren celebrează victoria obținută la Curtea Supremă SUA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Antrenorul concediat pentru că s-a rugat pe teren celebrează victoria obținută la Curtea Supremă SUA

Joseph Kennedy, antrenorul de fotbal a cărui rugăciune pe teren a dus la un proces istoric și la o victorie pentru libertatea religioasă, a sărbătorit după ce s-a pronunțat verdictul, declarând: 

„Este pur și simplu minunat să am confirmarea că nu am greșit cu nimic“, informează Hank Berrien, Daily Wire.

„Luni dimineață, Curtea Supremă a decis în cazul Kennedy vs Bremerton School District că drepturile conferite lui Kennedy de Primul Amendament au fost încălcate de către districtul școlar prin suspendarea sa și interzicerea participării la antrenamentele de fotbal pe motiv că s-a rugat pe teren după meciuri, în văzul elevilor.

„Nici măcar nu știu cum să exprim în cuvinte ceea ce simt“, a declarat Kennedy pentru Daily Mail într-un interviu exclusiv. „Ar trebui să-mi dea o zi liberă să mă gândesc și să procesez totul“.

„E minunat să știi că nu ai făcut nimic greșit. Toate acțiunile mele au fost corecte“, a continuat el. „Și că Primul Amendament funcționează și azi pentru toată lumea“.

Organizația First Liberty, care l-a reprezentat pe Kennedy, a rezumat istoria cazului în instanțe:

„Districtul școlar din Bremerton (WA) l-a suspendat, iar ulterior l-a concediat pe antrenorul Kennedy din cauza unei rugăciuni în gând de 15 secunde. First Liberty Institute a intentat un proces împotriva districtului școlar, Kennedy vs Bremerton School District.

Un tribunal federal a susținut concedierea antrenorului Kennedy. La apel, un complet de trei judecători al Curții de Apel a Circuitului 9 a concluzionat că, întrucât antrenorul Kennedy putea fi văzut de elevi și de fani în timp ce-și practica religia, școala l-a concediat în mod legal, iar rugăciunile sale nu erau protejate de Constituție.

În ianuarie 2019, Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să audieze cazul antrenorului Kennedy, trimițându-l înapoi în Tribunalul Districtual pentru a se răspunde la unele dintre întrebările ridicate de judecători. La noua audiere, Curtea Districtuală și apoi Circuitul Nouă au dat din nou dreptate districtului școlar, determinând o revenire la Curtea Supremă a Statelor Unite“.

„Mi-am luat un angajament în fața lui Dumnezeu că îi voi mulțumi după fiecare meci de fotbal, indiferent dacă suntem câștigători sau pierdem“, își amintește Kennedy. „Așa am început să mă rog pe teren“.

„Câțiva copii voiau să se alăture și mi-au cerut voie și, cum trăim într-o țară liberă, am acceptat“, a spus el. „Sunt liberi să o facă. Și nu au fost probleme timp de opt ani“.

„Apoi, cineva a făcut o plângere și au început o anchetă“, a precizat el. „S-au implicat avocații districtului școlar și au vrut să elimine complet toate aspectele religioase din școlile publice. Așa că m-au concediat și de atunci mă lupt să îmi reiau funcția“.

„Am crezut că era suficient pentru oricine să se uite la faptele cazului și la modul în care a fost scrisă Constituția, și va da o sentință în favoarea mea“, a opinat el.

„Am fost optimist la fiecare pas și am fost surprins de faptul că instanțele inferioare s-au pronunțat împotriva mea – unele dintre ele atât de dur. Mă așteptam să treacă dincolo de orice prejudecată ar fi avut și să analizeze doar faptele cazului. Și să se pronunțe în consecință“.

„Cred că fiecare american ar fi trebuit să fie 100% de partea mea. Din perspectiva mea“, a declarat el.

„Vorbim de Primul Amendament. Nu are nimic de-a face cu încălcarea drepturilor altcuiva. Vorbim de exercitarea libertății care există în țara noastră“.

„Oamenii simt că s-a dat deoparte Constituția și li s-a luat libertatea. Și de aceea sunt atât de entuziasmați de actualul rezultat“, a intuit el.

Kennedy a afirmat că vrea doar să se întoarcă la vechea sa slujbă, spunând:

„Asta este tot ce am cerut, de la început. Singurul lucru pe care l-am cerut a fost să revin în poziția de antrenor și să îi pot mulțumi lui Dumnezeu după meciuri. Așa că aștept ca districtul școlar și avocații mei să găsească soluția“.

Traducere și adaptare
Tribuna.US

Despre Info Crestin News

Leave a Reply