Apa cu… Duh!

Asculta informatia

Un om de afaceri din Iasi a reusit sa starneasca rumoare in randul preotimii, dupa ce a scos pe piata o apa carbogazoasa botezata: “Apa cu Duh”.
Este o blasfemie, striga insa preotimea ortodoxa, care considera ca, astfel multi credinciosi s-ar putea gandi ca este vorba despre apa sfintita, mai ales ca pe eticheta apare si semnul crucii.


Cel care a starnit tot acest scandal spune ca ideea i-a venit intr-o perioada neagra a vietii. A dat gres in afaceri si nu mai stia ce sa inventeze. Dintr-o data insa, a simtit cum il invaluie inspiratia…divina. A stiut ca acum e momentul sa faca o apa speciala pentru bautorii de sprit.
Numai ca denumirea, care de altfel a starnit pana acum multe zambete i-a iritat pe preoti.
Folosirea acestor simboluri e o luare in ras. Ma simt tulburat sa vad ca un lucru atat de inalt ca Duhul Sfant care vine si sfinteste apele este folosit pentru o bautura. O reactie va fi in sensul in care sa luam macar atitudine, din pacate legislatia este prea permisiva cu astfel de lucuri“, crede Constantin Sturzu, purtator de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.
Dosoftei Scheiul, exarhul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei il completeaza: “Nu putem pune semnul crucii pe un sifon sau pe orice alt obiect in afara celor de cult. Este o blasfemie.
In fata acestui atac, Florin jura ca nu a avut nici o intentie…necurata. Ba are si cateva explicatii…filozofice.
Nu e nimic de genul blasfemiei, ar fi fost blasfemie daca s-ar fi chemat apa cu Sfantul Duh. Duh inseamna spirit, animus deci acele bule reprezinta un duh. Reprezentantilor mitropoliei si
IPS-ului le transmit asigurarile mele ca nu este niciun fel de batjocura

gtgospel.wordpress.com

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 38 =