Apar primele victime ale noii legislații anti-avort din SUA. E vorba despre doi congresmeni republicani care au votat legea

Asculta informatia

Parlamentarul republican Tim Murphy a anunţat miercuri că nu va candida pentru un nou mandat în Congres anul viitor, după ce au ieşit la iveală mesajele scrise către amanta sa în care încerca s-o convingă să avorteze, crezând-o însărcinată, informează AFP. 

Scandalul a izbucnit marţi, după ce publicaţia locală din Pennsylvania, Pittsburgh Post-Gazette, a descoperit un mesaj furios trimis în ianuarie de către o femeie cu care avea o legătură, un medic psiholog pe nume Shannon Edwards, cu care parlamentarul a devenit apropiat în perioada când cei doi lucrau la un proiect de lege.

‘Nu ai nicio problemă să-ţi afişezi peste tot poziţia pro-viaţă (anti-avort), însă acest lucru nu te-a oprit să-mi ceri să avortez săptămâna trecută’, a scris femeia, care s-a dovedit în final că nu era însărcinată.

‘Nu eu am scris aceste mesaje, ci colaboratorii mei. Când le-am citit, m-am crispat. Le-am cerut să nu-i mai scrie, o voi face eu însumi’, a răspuns Timp Murphy, medic de 65 de ani ce va părăsi Camera Reprezentanţilor la sfârşitul anului viitor, după 16 ani de mandate.

‘După ce am discutat cu familia şi colaboratorii mei, am luat decizia să nu mai revin în Congres la sfârşitul mandatului’, a anunţat parlamentarul miercuri, într-un comunicat.

Tim Murphy nu este primul republican anti-avort care se pomeneşte în mijlocul unui scandal cauzat de atitudinea ipocrită cu privire la acest subiect. Unul dintre colegii săi, Scott DesJarlais, şi-a îndemnat fosta soţie şi una dintre amante să avorteze în anii 2000, potrivit mai multor mass-media.

Cei doi bărbaţi, ca şi cvasitotalitatea republicanilor, au votat marţi în favoarea unei noi propuneri de lege ce vizează interzicerea avorturilor din a 20-a săptămână de sarcină.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *