Quantcast
Apar ștampilele de vaccin anti-COVID pe pașapoarte – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Apar ștampilele de vaccin anti-COVID pe pașapoarte

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Ștampilele pentru vaccinați anti-COVID se află în lucru la Departamentul Transporturilor, în timp ce șefii companiilor aeriene din lumea întreagă intenționează să adopte obligativitatea unor astfel de măsuri pentru cei care doresc să călătorească.

Oamenii, ca animalele

Un sprijinitor al ștampilelor de vaccin pe pașapoarte, parlamentarul conservator britanic, James Sunderland, a declarat pentru The Telegraph:

„Animalele de companie au nevoie de un pașaport de vaccinare atunci când călătoresc între Marea Britanie și Europa, iar aceasta ar putea fi o modalitate fantastică pentru a asigura și libertatea de mișcare a oamenilor.”

Și Sunderland a explicat:

„Trebuie să facem tot ce este posibil pentru relansarea economiei deschizând sectoarele transporturilor, HORECA, timpului liber și afacerilor și ar fi fantastic să avem din nou pline avioanele, trenurile și navele noastre.”

Și parlamentarul conchide:

„Un timbru pentru vaccinare este simplu, ar evita toate tracasările celor două părți și ar întări cu adevărat încrederea.”

Surse guvernamentale au declarat pentru ziarul britanic că ministrul Aviației, Robert Courts, este „optimist și favorabil” ideii ștampilelor pentru vaccinați.

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat și el, la începutul lunii, că secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, „examinează toate aceste proiecte”.

Companiile aeriene vor ștampile

Unele companii aeriene au anunțat deja că vor cere asemenea ștampile după apariția vaccinurilor.

Președintele Director General al Qantas, Alan Joyce, afirma săptămâna trecută că o dovadă a vaccinării va deveni o „necesitate” pentru a călători cu avioanele companiei.

Korean Air, cea mai mare companie aeriană a Coreei de Sud, și New Zealand Air au declarat că ar putea fi nevoite să solicite ștampile de vaccin, deoarece guvernele multor țări vor institui obligativitatea vaccinării în schimbul redeschiderii frontierelor lor pentru călătoriile internaționale.

Directorul general al companiei aeriene low-cost Ryanair, Eddie Wilson, a declarat însă că este puțin probabil ca astfel de ștampile să fie obligatorii, adăugând că este imposibil de a impune asemenea restricții în Europa.

O utopie Big Brother

„Odată cu cursele pe distanțe scurte și cu libertatea de mișcare a oamenilor în Europa… cred că vom vedea un peisaj total diferit la sfârșitul primăverii și în vară. La Paris, dacă alegi să nu te vaccinezi, poți să iei trenul în locul avionului.”

Ce nu ia în calcul șeful de la Ryanair este posibilitatea ca astfel de ștampile să devină obligatorii pentru toate mijloacele de transport.

Tot guvernul britanic ia în considerare și eliberarea unor „vize de libertate”, ca o măsură pentru ridicarea restricțiilor COVID.

Ideea ar fi ca aceia care au două teste negative la COVID într-o săptămână să primească certificate pe telefoanele lor, pentru a avea permisiunea de a-și vedea familiile sau de a putea călători fără mască.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply