Quantcast
Aproape jumătate dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt din România – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Aproape jumătate dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt din România

Numărul tinerelor sub 18 ani care au dat naştere unor copii a scăzut în 2021, faţă de anul anterior, dar chiar şi aşa aproape 7.400 de fete au devenit mame. O ultima analiză realizată de Salvați Copiii arată că 85% dintre mamele și gravidele minore nu mai merg la școală.

O analiză realizată de Salvaţi Copiii arată că o treime dintre mamele minore din România s-au născut tot din mame minore. Studiul a fost făcut în 46 de comunităţi în care organizația are proiecte.

Datele analizei ne arată că 85% dintre mamele minore intervievate nu merg la scoală. Cele mai multe dintre ele au abandonat cursurile înainte de a rămâne însărcinate, iar 11% dintre ele nu au fost niciodată la şcoală. O soluţie ar fi orele de educaţie pentru sănătate, însă, doar 6-7% dintre elevii din România au ales acest opţional.

Probleme sunt şi cu accesul la sănătate.

4 din 10 gravide sau mame minore merg doar la medicul de familie în timpul sarcinii.
200 de centre comunitare integrate şi 119 de planficare familială ar urma să fie realizate prin fonduri PNRR, în zone defavorizate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply