Quantcast
Aproximativ 50% din americani nu au încredere în păstorii lor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Aproximativ 50% din americani nu au încredere în păstorii lor

Într-un studiu recent făcut de către Gallup, una dintre firmele cele mai respectate de sondaje din SUA, în care a solicitat respondenții să clasifice din 22 de profesii, printre care şi profesia de pastor/preot, pe cine consideră ei ca fiind cea mai onestă și etică persoană cu care ei au avut contact. Acest studiu reflectă încrederea populaţiei în persoanele din societate, din diferite domenii de activitate.


Răspunsul cel mai frecvent nu a fost un pastor sau un preot, ci o asistentă sau un farmacist. Numai 52 la sută dintre respondenţi au dat note mari la pastori în acest aspect de onestitate și de etică.

Potrivit studiului, în care respondenții au evaluat “onestitatea și etica”, 85%, persoane din SUA, au ales profesia de asistentă medicală. Aproape trei sferturi dintre respondenţi au votat acelaşi lucru despre farmacişti.

Când ne referim la pastori sau clerici (preoţi), cu toate acestea, răspunsul fiind mai puțin pozitiv: numai 52% din respondenti au votat sinceritatea clericului.

Această cifră a crescut cu două procente în rezultatele studiului similar, obținute în 2009, marcând cel mai scăzut nivel de încredere publică în cler în ultimii 32 de ani. În  anul 1977,  încrederea populaţiei în cleric era de 61%, nivelul-record fiind de  67% în 1985, și a rămas constant scăzut în ultimii 50 de ani.
Stiri Crestine.ro

Despre

Fara comentarii

  1. E normal daca au alunecat spre liberalism, modernism…

Leave a Reply