Quantcast
Arabia Saudită a EXECUTAT un bărbat acuzat de vrăjitorie. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Arabia Saudită a EXECUTAT un bărbat acuzat de vrăjitorie.

Un bărbat din Arabia Saudită a fost executat prin decapitare, fiind acuzat de vrăjitorie, scrie BBC, care citează agenţia saudită SPA.

Autorităţile saudite au găsit în casa lui Muree bin Ali bin Issa al-Asiri cărţi şi talismane, iar omul a recunoscut că a comis şi un adulter cu două femei.

Bărbatul a fost judecat de cel mai înalt tribunal al ţării, apoi executat, în provincia sudică Najran, scrie BBC.

Activiştii pentru drepturile omului au condamnat în nenumărate rânduri execuţiile pe motiv de vrăjitorie din Arabia Saudită, iar Amnesty International susţine că legea saudită nu prevede pedeapsa capitală pentru actele de magie neagră.

Cu toate acestea, BBC scrie că liderii religioşi foarte conservatori ai Arabiei Saudite interzic cu desăvârşire aceste practici şi cer cele mai dure pedepse posibile atât pentru vrăjitori, cât şi pentru ghicitori sau tămăduitori.

În 2010, prezentatorul unui celebru show de prezicere a viitorului din Liban a fost arestat şi condamnat la moarte în Arabia Saudită. El a fost până la urmă eliberat, datorită presiunilor internaţionale, scrie BBC.

Cu toate acestea, în septembrie şi decembrie 2011, alte două persoane au fost executate pentru vrăjitorie în Arabia Saudită, în ciuda insistenţelor Amnesty ca acestea să fie eliberate.

Despre

Leave a Reply