Arabia Saudită ignoră apelurile la clemență și decapitează o tânără

Asculta informatia

În ciuda unei campanii internaționale de solicitare a clemenței, o femeie din Sri Lanka a fost decapitată în Arabia Saudită, unde fusese acuzată de pruncucidere, informează Daily Telegraph.
Foto: btimes.comRizana Nafeek avea 17 ani în 2005, când a fost acuzată că ar fi ucis prin sufocare un băiețel de patru luni de care avea grijă la locul de muncă. Tânăra lucra ca menajeră și se pare că ar fi avut o dispută cu mama băiețelului. Nafeek a declarat că pruncul s-a sufocat cu lapte în timp ce era hrănit cu biberonul.


În anul 2007, autoritățile saudite au decis condamnarea femeii la moarte prin decapitare, ca urmare a aplicării codului islamic de lege. (Numai anul trecut 76 de persoane au fost decapitate în Arabia Saudită, ca urmare a încălcării acestei legi.)

O campanie globală a fost inițiată de organizația caritabilă britanică Safer World for Women (SWW) pentru a împiedica executarea tinerei. Suporterii lui Nafeek au declarat că executarea ei ar fi o încălcare a drepturilor copilului. „Arabia Saudită știa că Rizana Nafeek era un copil [dar] au executat-o oricum,” a declarat Joanne Michele, cercetător în cadrul grupului SWW.

Anunțul execuției i-a șocat pe suporterii fetei care se așteptau ca Sri Lanka, țara ei de origine, să demareze o serie de negocieri pentru a-i răscumpăra viața cu bani. Apelul la clemență, făcut de Mahinda Rajapaksa, președintele Sri Lankăi, a fost ignorat de ministrul de Interne al Arabiei Saudite, care a ratificat verdictul de execuție.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *