Quantcast
Arestarea unui american suspectat de vandalism într-o biserică din Ierusalim – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Arestarea unui american suspectat de vandalism într-o biserică din Ierusalim

Un turist american suspectat că a vandalizat joi o statuie a lui Hristos dintr-o capelă din orașul vechi al Ierusalimului a fost arestat, a informat poliția israeliană.

Gardianul Capelei Condamnării, Majid al-Rishq, a declarat pentru AFP că un evreu american înarmat cu un ciocan a „lovit statuia lui Hristos”.

Poliția israeliană a declarat că a deschis o anchetă după ce a arestat un turist american, în vârstă de patruzeci de ani, suspectat că a „vandalizat și spart o statuie din biserică”.

Starea lui psihologică este examinată, potrivit poliției.

Solicitată de AFP, ambasada americană la Ierusalim nu a comentat imediat această informație.

Statuia din lemn vandalizată a fost adusă la Ierusalim din Spania în 1912, a declarat Eugenio Alliata, directorul muzeului arheologic Studium Biblicum Franciscanum (SBF), care colecționează artefacte din Țara Sfântă.

Capela Condamnării se află pe locul unde Iisus a fost condamnat la moarte, conform tradiției creștine. Se află în incinta Bisericii Flageliației situată pe Via Dolorosa, Calea Suferinței, în Cartierul Creștin al Orașului Vechi al Ierusalimului.

Orașul Vechi este situat în Ierusalimul de Est, o zonă palestiniană ocupată și anexată de Israel.

În decembrie 2021, liderii bisericii locale au susținut că creștinii au „devenit ținta atacurilor repetate ale unor grupuri radicale și marginale” în Ierusalim și în alte părți din Țara Sfântă și au denunțat inacțiunea autorităților israeliene.

Doi evrei au fost arestați după un atac sâmbătă împotriva creștinilor armeni în orașul vechi al Ierusalimului, potrivit poliției israeliene.

La începutul lunii ianuarie, zeci de morminte dintr-un cimitir protestant din Ierusalim au fost vandalizate. Doi adolescenți din centrul Israelului au fost arestați .

Despre Info Crestin News

Leave a Reply