Quantcast
Arestaţi pentru protest – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Arestaţi pentru protest

Creştinii din New York protestează împotriva interdicţiei de a închiria şcolile publice pentru serviciile de închinare. 43 de pastori şi laici au fost arestaţi.

Peste 200 de protestatari au stat în ploaie joi, 12 ianuarie, în faţa unei şcoli publice din Bronx. Aceştia se împotriveau interdicţiei de a folosi şcolile publice pentru serviciile de închinare. După ce au cântat şi au susţinut discursuri, protestatarii s-au adunat în grupuri mici să îngenuncheze în faţa baricadelor şi să se roage. Poliţia le-a cerut să plece şi au arestat apoi 43 dintre aceştia, în baza acuzaţiilor de comportament turbulent.

Cu o săptămână înainte au fost arestaţi şapte pastori sub acuzaţia de violare la domiciliu. Pretinsul delict a fost că au îngenuncheat şi au cântat imnuri creştine în faţa uşilor Departamentului de Drept al oraşului.

Din 12 februarie, bordul pentru educaţie din New York vrea să interzică utilizarea religioasă a şcolilor duminica sau în alte zile cand şcolile nu sunt folosite. Dacă interdiciţia va intra în vigoare, peste 150 de biserici vor trebui să îşi găsească alt spaţiu de închiriat, lucru destul de greu într-un oraş ca New York.

Pastorul din Bronx, Dimas Salberrios, susţine că interdicţia va aduce daune, în special comunităţilor sărace care au luptat cu succes împotriva crimei şi a sărăciei si pentru care desfiinţarea ar fi distructivă. El a accentuat scăderea ratei delictelor, ajutorul pentru săraci şi oamenii străzii şi asistenţa educaţională pentru copii ca exemplu de contribuţie a bisericilor.

Cu toate că o astfel de interdicţie ar aduce oraşului o pierdere anuală de câteva milioane de dolari, obtinuţi din închiriere, bordul pentru educaţie îsi păstrează poziţia spunând că astfel va proteja minţile ,,uşor impresionabile” ale tinerilor.

Denisa Bulzan

Preluat de pe : CrossWalk

Noteaza:mediacbee.ro

Despre

Leave a Reply