ARGENTINA: Credința prosperă în spatele gratiilor

În Argentina, biserica romano-catolică rămâne principala confesiune religioasă. Dar un sondaj publicat de Consiliul Național pentru Cercetare Științifică și Tehnică arată că procentul catolicilor argentinieni a scăzut de la 76% la 62% între 2008 și 2019. Între timp, proporția evanghelicilor a crescut de la 9% la este 15% în aceeași perioadă de timp.

Potrivit cercetătorilor, progresul evanghelicilor în Argentina s-a produs, la fel ca în majoritatea țărilor din America Latină, în toate sectoarele, dar mai ales printre „cei mai vulnerabili, inclusiv deținuții din închisori”.

Walter Gálvez, subsecretar pentru Afaceri Penitenciare, care este penticostal, estimează că 40% dintre cei aproximativ 6.900 de deținuți din provincia argentiniană Santa Fe trăiesc în sectoare administrate de evanghelici.

Localitatea Rosario are o populație de aproximativ 1,3 milioane și un nivel ridicat de sărăcie și criminalitate, iar închisorile sunt pline. În ultimii 20 de ani, autoritățile penitenciarelor încurajează crearea de unități conduse de deținuți evanghelici.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *