Arheologii au descoperit palatul regelui David – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

Arheologii au descoperit palatul regelui David

Asculta informatia

Arheologii au descoperit în Ierusalim două clădiri mari, identificându-le după structură, una ca fiind palatul regelui David, iar a doua ca un depozit imens.

Săpăturile au fost coordonate de către Yossi Garfinkel, de la Universitatea Ebraică, împreună cu Saar Ganor. Ei au declarat că acestea sunt cele mai mari clădiri cunoscute din secolul al zecelea, înainte de Hristos, în Ierusalim. Aceasta este o dovadă incontestabilă a existenței unei autorități importante în Iuda în timpul regelui David, spun ei.

Conform unui articol publicat de FoxNews, pe parcursul anului trecut, arheologii au descoperit un sit pe care ei cred că este orașul fortificat Șaaraim din Iudeea, unde David a învins pe Goliat, așa cum este descris în Biblie.

La sudul acestui oraș a fost descoperit unui palat mare, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Palatul avea o intrare impresionantă prin care se ajungea la poarta de sud a orașului, prin Valea Terebinților.

În jurul perimetrului palatului și în alte spații închise unde au găsit dovezi din industria metalurgică, vase ceramice speciale și fragmente de vase de alabastru care au fost importate din Egipt. Palatul este situat într-un loc de unde ai putea vedea întregul oraș.

Conform cercetătorilor, palatul a fost distrus cu 1400 ani mai târziu, în locul lui construindu-se o fermă fortificată din perioada bizantină. Printre rămășițele găsite au fost și sute de borcane mari și vaze, al căror mâner este ștampilat cu un sigiliu oficial, așa cum era obiceiul atunci în Regatul lui Iuda.
Sursa: Stiri Crestine.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close