Quantcast
Arhiepiscolul Ţării Sfinte susţine ca Paştele înseamnă viaţă şi ‘viaţa va triumfa’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Arhiepiscolul Ţării Sfinte susţine ca Paştele înseamnă viaţă şi ‘viaţa va triumfa’

Paştele înseamnă viaţă şi „viaţa va triumfa”, a amintit duminică arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, administratorul apostolic numit de Vatican în Ţara Sfântă, în contextul în care doar câţiva preoţi creştini au marcat Duminica Paştelui în Locurile Sfinte, oraşul Ierusalim fiind închis şi în izolare din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Biserica Sfântului Mormânt, de obicei plină de pelerini, în special cu ocazia Sărbătorilor Pascale, a fost închisă pentru public de luna trecută din cauza epidemiei de COVID-19, situaţie în care se află şi situri religioase aparţinând evreilor şi musulmanilor.

Citește și : Educatia SEXUALA: Lectii de masturbare pentru copiii din scoala primara

După o plimbare pe străzile pustii ale Ierusalimului, arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa a adresat câteva cuvinte de la intrarea în Biserica Sfântului Mormânt.

„Paştele este vremea vieţii. În pofida semnelor de moarte pe care le vedem peste tot, viaţa va triumfa atât timp cât cineva îşi dă viaţa din dragoste pentru ceilalţi. Paşte fericit!”, a spus el înainte de a intra în biserică. Purtând o mască medicală, împreună cu alţi preoţi, arhiepiscopul Pizzaballa a susţinut apoi o slujbă pascală.

Biserica Sfântului Mormânt este de obicei centrul lumii creştine cu ocazia Paştelui. Zeci de mii de pelerini străbat Via Dolorosa, drumul calvarului pe care Iisus şi-a purtat crucea spre locul în care a fost răstignit. Anul acesta Via Dolorosa a fost pustie. Biserica Sfântului Mormânt a fost accesibilă doar clericilor de rang înalt care au susţinut slujbele pascale.

Citește și: „Nu a ars nici Biblia, nici tricolorul”- Mesaj emoţionant al pompierilor

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply