Arhiepiscopul Parisului confirmă începutul lucrărilor de reconstrucţie a catedralei Notre-Dame ‘în ianuarie 2021’

Asculta informatia

Arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit, a confirmat marţi că lucrările de reconstrucţie a catedralei Notre-Dame din capitala Franţei, distrusă parţial de un incendiu în 2019, ar putea începe ”în ianuarie 2021”, după încheierea etapei de consolidare a edificiului, relatează AFP, via agerpres.

”Terminăm în întregime consolidarea. În mod rezonabil, putem începe lucrările în ianuarie 2021”, a declarat Aupetit presei în timpul inaugurării unei expoziţii de desene realizate de copii, reprezentând catedrala, expuse pe palisada şantierului, în prezenţa lui Jean- Louis Georgelin, directorul lucrărilor de reconstrucţie a bijuteriei artei gotice.

Citește și: Sfârșitul Ocultei Globale SATANISTE este aproape

Şantierul s-a confruntat cu mai multe probleme. Vara trecută, lucrările au fost întârziate de măsurile luate împotriva contaminării cu plumb. Apoi, în timpul toamnei şi iarna, condiţiile meteorologice au blocat lucrările. În primăvară, noul coronavirus a condus la sistarea activităţilor pe şantier.

Lucrările de reconstrucţie au fost reluate recent, în special cu ultima fază a delicatei operaţiuni de demontare a schelei fleşei catedralei Notre-Dame, care a început săptămâna trecută.

Ambiţia preşedintelui Emmanuel Macron este de a reda viaţa catedralei până în 2024, notează AFP.

Citește și:

Arhiepiscopul Michel Aupetit a binecuvântat, de asemenea, o replică a statuii Fecioarei Maria cu Pruncul din catedrala Notre-Dame, amplasată în faţa edificiului.

Flăcările au cuprins celebra catedrală gotică de pe malurile Senei, veche de 850 de ani, pe 15 aprilie 2019. Turla în formă de săgeată şi o mare parte din acoperiş au fost arse, declanşând un val de emoţie în întreaga lume.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *