Quantcast
Arhiepiscopul Tomisului catre președintelui Iohannis: ”Jignește ortodoxia. Creștinii sunt atacați” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Arhiepiscopul Tomisului catre președintelui Iohannis: ”Jignește ortodoxia. Creștinii sunt atacați”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a lansat miercuri noapte un atac dur la adresa presedintelui Iohannis, acuzandu-l ca jigneste ortodoxia si ca ii ataca pe „crestini”, scrie Aktual24.ro. „Acea afirmatie, ‘dupa sarbatori vom avea inmormantari’, e ca un soi de blestem. Sa nu se mai faca astfel de afirmatii”, a spus Teodosie la Romania TV.

”Crestinii se simt neglijati si parasiti. A mai fost o pandemie in secolul XIX, iar la o saptamana de la Inviere nu a mai fost niciun mort. Toti regii Romaniei au simtit ortodox. Ei au luptat sa nu jigneasca ortodoxia. Domnul Vela e un om de credinta. Crestinii asa vad, ca pe un atac. (…) A incetat ciuma cand s-au scos moastele Sfantului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniti si ne aduceti lumina si paste.

Citeste si: Educatia SEXUALA: Lectii de masturbare pentru copiii din scoala primara

Acea afirmatie, ‘dupa sarbatori vom avea inmormantari’, e ca un soi de blestem. Sa nu se mai faca astfel de afirmatii. De la varful tarii s-a spus asa ceva. Noi, de acolo, asteptam ocrotire.

Domnul ministru nu a facut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul si cu presedintele. Noi nu ne-am gandit decat la ordine, nu la dezordine. Crestinii care vor Sfanta Lumina stiu de ordine ”, a  declarat Teodosie la RTV.

Presedintele Klaus Iohannis a facut miercuri un apel catre romani sa stea acasa, altfel „dupa sarbatori vom avea inmormantari”.

Citeste si:Marcel Vela,un pas înapoi:Acordul MAI-BOR a fost modificat-Slujbele de Paște, oficiate fără participarea credincioșilor

„Dragi romani, indiferent ce va spun unii si altii, eu va spun acelasi lucru pe care il spun si medicii, in frunte cu ministrul Sanatatii, acelasi lucru pe care il spun expertii, acelasi lucru pe care il spune Organizatia Mondiala a Sanatatii: Stati acasa! Altfel, dupa sarbatori vom avea inmormantari”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply