Quantcast
Arizona INTERZICE avortul ca urmare a descoperirii unor anomalii genetice ale fătului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Arizona INTERZICE avortul ca urmare a descoperirii unor anomalii genetice ale fătului

Guvernatorul statului american Arizona, Doug Doucey, a aprobat o lege care interzice avortul ca urmare a descoperirii unor anomalii genetice ale fătului ca sindromul Down sau fibroza chistică, cu excepţia situaţiei în care este vorba de o afecţiune considerată letală, informează Reuters, potrivit agerpres.

Conform legii semnate de guvernatorul republican al Arizonei, un cadru medical care intervine pentru o întrerupere de sarcină numai pe baza unei anomalii genetice a fătului comite o infracţiune şi poate fi pedepsit cu închisoarea.

Adversarii ei au denunţat-o ca fiind greşită din punct de vedere medical şi neconstituţională, iar o purtătoare de cuvânt a unei asociaţii de planificare familială din statul american – Planned Parenthood Advocates of Arizona – a indicat că noua lege ar putea fi contestată în justiţie.

Legea ar urma să intre în vigoare la 90 de zile după încheierea actualei sesiuni legislative.

Doug Ducey, cunoscut pentru atitudinea sa anti-avort, a subliniat într-o declaraţie că „fiecare viaţă este de nepreţuit, indiferent de alcătuirea genetică”.

Legea sancţionează de asemenea folosirea forţei sau a ameninţărilor pentru a determina o femeie să facă avort, precum şi acceptarea ori solicitarea de bani pentru avort.

Măsura nu se aplică în cazul anomaliilor genetice considerate fatale pentru făt sau al avorturilor practicate pentru alte motive permise de legislaţia statului, inclusiv protejarea vieţii şi sănătăţii mamei, a precizat guvernatorul.

Tribunale federale din SUA au adoptat poziţii divergente în privinţa impunerii unor astfel de restricţii. Astfel, o curte de apel din Cincinnati, statul Ohio a stabilit mai devreme în aprilie că o lege din 2017 ce interzice avortul în cazul depistării sindromului Down la făt este aplicabilă, întrucât nu creează piedici substanţiale în practicarea avortului şi este în „interesul legitim” al statului. În schimb, în ianuarie o curte de apel din Arkansas a declarat neconstituţională o prevedere similară.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply