Quantcast
Armata israeliană a bombardat poziţii militare ale Hamas în Fâşia Gaza după un tir cu rachetă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Armata israeliană a bombardat poziţii militare ale Hamas în Fâşia Gaza după un tir cu rachetă

Tancuri israeliene au bombardat sâmbătă dimineaţa poziţii militare ale Hamas în Fâşia Gaza, la câteva ore după lansarea unei rachete dinspre enclava palestiniană spre sudul statului israelian, informează AFP, dpa şi Xinhua, scrie agerpres.

Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, „tancuri au luat ca ţintă poziţii militare ale Hamas în sudul Fâşiei Gaza”, ca represalii la tirul cu rachetă de vineri seara.

Această rachetă, care a activat sirenele de alertă în sudul Israelului, a fost „interceptată de sistemul de apărare Iron Dome”, a informat armata israeliană într-un comunicat, vineri seara. Racheta nu a provocat pagube.

Potrivit unor surse din domeniul securităţii din Gaza, bombardamentele operate sâmbătă la primele ore au vizat posturi de observaţie ale Hamas – mişcare islamistă armată la putere din 2007 în Fâşia Gaza – în estul Rafah şi estul Khan Younes, fără a face răniţi.

Israelul bombardează aproape zilnic Fâşia Gaza începând din 6 august, după lansarea a numeroase baloane incendiare şi tiruri cu rachete dinspre teritoriul palestinian deasupra frontierei.

Baloanele incendiare sunt la originea a zeci de incendii în Israel, care au făcut scrum culturi agricole şi zone de vegetaţie.

Aceste noi ostilităţi intervin după vizita întreprinsă săptămâna aceasta la Gaza şi în Israel a unei delegaţii din Egipt. Această ţară vecină a intermediat în 2019, alături de ONU şi Qatar, un armistiţiu între Hamas şi Israel, care au purtat trei războaie din 2008 până în prezent.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply