Armata israeliană loveşte obiective ale Hamas după ce din Gaza au fost lansate baloane explozive

Asculta informatia

Armata israeliană a anunţat duminică dimineaţa că a ripostat din nou la lansarea unor baloane explozive din Gaza către Israel; forţele armate israeliene au lovit obiective ale Hamas, transmite dpa, via agerpres.

Baloanele lansate pe tot parcursul zilei de sâmbătă au provocat incendii pe terenuri din sudul Israelului. ‘Ca reacţie, tancurile noastre tocmai au lovit posturi militare ale Hamas din Gaza’, arată un mesaj difuzat de armata israeliană în reţeaua Twitter.

Citeste si: Carantina creşte riscul depresiei și a consumului de pornografie in perioada pandemiei de COVID-19

După o perioadă de calm, legată şi de epidemia de coronavirus, palestinienii şi-au intensificat din nou luna aceasta atacurile transfrontaliere din Gaza, inclusiv prin metoda denumită de Israel ‘terorism cu baloane’; acestea provoacă incendii pe terenuri agricole.

Israelul a reacţionat şi prin sistarea livrărilor de combustibili către Gaza şi a închis punctele de trecere a frontierei. Ca urmare, s-a închis singura centrală electrică din teritoriul palestinian controlat de Hamas. De asemenea, israelienii au restrâns zona de pescuit din Mediterana unde permite accesul vaselor din Gaza.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *