Quantcast
Armata lui Bashar al-Assad a doborât mai multe rachete israeliene deasupra Damascului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Armata lui Bashar al-Assad a doborât mai multe rachete israeliene deasupra Damascului

Forţele de apărare siriene au interceptat luni un atac cu rachete israelian asupra unei zone de periferie a capitalei siriene Damasc, potrivit mass-media locale, informează dpa şi AFP, potrivit agerpres.

„Forţele aeriene s-au confruntat cu o agresiune israeliană asupra Damascului şi au doborât mai multe rachete ostile”, a raportat agenţia siriană de stat SANA.

Citeşte şi: Evreii, musulmanii și creștinii se roagă împreună la Ierusalim pentru a pune capăt coronavirusului

Organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, a informat că explozii puternice au fost auzite în Damasc şi în zonele învecinate ca rezultat al atacurilor aeriene israeliene, care au ţintit zone aflate la sudul şi sud-vestul capitalei siriene.

Potrivit OSDO, în zonele ţintite se află cartiere generale şi posturi ale forţelor iraniene şi ale aliatului lor, mişcarea şiită libaneză Hezbollah. Iranul este un aliat important al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Mass-media de stat din Siria a precizat că atacul a avut loc la orele 04:55 (01:55 GMT). Iniţial, acestea au informat că atacul a cauzat doar pagube materiale, pentru a anunţa apoi că trei civili au fost ucişi în acest atac.

Citeşte şi: China: Membrii unei biserici arestați în timpul slujbei online de Paște

Potrivit unei surse libaneze din domeniul securităţii, avioane militare israeliene au folosit spaţiul aerian al Libanului pentru a întreprinde atacul.

Forţele aeriene israeliene au mai întreprins atacuri similare împotriva Siriei, susţinând că încearcă să prevină consolidarea influenţei militare a Iranului în regiune.

Pe 21 martie, cel puţin 9 membri ai miliţiilor pro-iraniene au fost ucişi în timpul unor atacuri israeliene cu rachete asupra zonei centrale a Siriei.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply