Tuesday , 17 May 2022

Ashura, sarbatoarea cu ritualuri barbare, oameni mutilati si strazi inecate in sange.

Asculta informatia

indieni musulmani siiti se autoflageleaza

Strazile sunt inecate de sange in urma celui mai socant ritual religios din zilele noastre. In timpul acestei procesiuni sfinte, sute de indieni musulmani siiti se autoflageleaza.

Musulmani din toata lumea isi arata respectul prin varsari de sange si jelesc uciderea si martiriul luiImam Hussein, nepotul Profetului Mohammad.

El a fost ucis de rivalii politici, impreuna cu 72 de aliati, in timpul bataliei de la Kerbala din secolul al XVII-lea, cand unele din cadavre au fost mutilate.

indieni musulmani siiti se autoflageleaza

Musulmanii din aceste imagini au luat parte la procesiuni din Mumbai, Delhi, Chennai sau Myanmar. Ashura se sarbatoreste in a zecea zi a lunii islamice Muharram.

Aceste procesiuni implica si mersul pe carbuni incinsi, in timp ce este transportat “Tazia”, replica cosciugului lui Hussein.

Participantii la aceste procesiuni isi schingiuiesc bustul cu biciuri sau lame ascutite din otel, in amintirea suferintei lui Imam Hussein si pentru a-si arata devotamentul.

In unele regiuni siite din tari musulmane cum ar fi Afganistan, Iran, Irak, Turcia, Azerbaidjan, Pakistan, Liban sau Bahrein, comemorarea a devenit sarbatoare nationala.

indieni musulmani siiti se autoflageleaza

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *