Quantcast
Astfel moare un creștin în fața unui kamikaze – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Astfel moare un creștin în fața unui kamikaze

Se numea Akash Bashir gardianul care zilele trecute la Lahore, în Pakistan, a împiedicat un kamikaze să intre și să detoneze încărcătura de exploziv ce o avea asupra lui înăuntrul bisericii catolice Sfântul John, care în acel moment era plină de credincioși.

asa-moare-un-crestin

Gestul său curajos, care l-a costat viața, a salvat multe vieți. Numele său a fost făcut cunoscut de Ans, Agenția de informații saleziană: era un tânăr, fost elev a școlii tecnice saleziene, dintr-un cartier majoritar creștin din Yahannabad.

Akash Bashir abia împlinise 19 ani, iar în aceea zi făcea de gardă împreună cu un prieten al său la poarta bisericii. Când acel kamikaze s-a apropiat de intrare, încercînd să treacă prin violență de cei doi gardieni, a fost oprit; dându-și seama de încărcătura explozivă ascunsă sub haină Akashl-a îmbrățișat, făcîndu-se scut cu corpul și evitînd astfel ca numărul victimelor să fie mai mare.

Și datorită lui – spun reprezentanţii ordinului don Bosco –  numărul victimelor nu a fost așa de mare precum ar fi dorit atentatorii”. Victime între credincioși au fost 16, dintre care 9 morţi.

Școala saleziană, care se află în cartierul creștin  din Lahore, va rămâne închisă ”până când se va putea garanta siguranța; unii tineri momentan nu se pot întoarce la casele lor, din cauza violențelor și a dezordinii de pe străzi. Ca minoritate creștină sunt momente în care singura noastră speranță este în ajutorul lui Dumnezeu și a Mamei Sale, Maria”.

Traducere: AMR

Sursa:e-communio.ro

Despre

Leave a Reply