Atac terorist într-o biserică.6 oameni au fost ucisi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Atac terorist într-o biserică.6 oameni au fost ucisi

Asculta informatia

Şase persoane, printre care un preot, au fost ucise duminică dimineaţa în Burkina Faso, într-un atac asupra unei biserici catolice din Dablo, în provincia nordică Sanmatenga, transmite AFP, citând surse locale şi de securitate.

‘Spre ora 09.00, în timpul slujbei, indivizi înarmaţi au pătruns în biserica catolică şi au început să tragă, în timp ce credincioşii încercau să se refugieze’, a declarat primarul din Dablo, Ousmane Zongo, potrivit Agerpres.

Atacatorii ‘au reuşit să imobilizeze câţiva credincioşi. Ei au ucis cinci persoane. Preotul care oficia slujba a fost şi el ucis, ceea ce înseamnă şase morţi’, a adăugat primarul.

Conform unei surse din forţele de securitate, atacul a fost întreprins de ‘un grup de bărbaţi înarmaţi, între 20 şi 30’.

‘Au incendiat biserica, apoi magazine şi un restaurant, după care au pătruns într-un centru de sănătate, unde au percheziţionat incinta şi au incendiat un vehicul. În oraş domneşte o atmosferă de panică(…) Este, practic, un oraş mort’, a mai relatat primarul Zongo.

Potrivit unei surse de securitate, ‘în jurul orei 10.00 a fost dată alerta şi au fost desfăşurate întăriri’.

Acest atac a survenit la două zile după eliberarea în nordul statului Burkina Faso a patru ostatici de către forţele speciale franceze.

Burkina Faso se confruntă în ultimii patru ani cu atacuri tot mai frecvente atribuite unor grupări jihadiste, printre care Ansar ul Islam, Grupul de susţinere a islamului şi musulmanilor (GSIM) şi organizaţia Stat Islamic al Marii Sahara (EIGS).

Sursa: Agerpres

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close