Quantcast
Atacatorul de la Halle şi-a recunoscut fapta şi motivaţia extremistă de dreapta – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Atacatorul de la Halle şi-a recunoscut fapta şi motivaţia extremistă de dreapta

Bărbatul acuzat de atentatul de miercuri care a vizat o sinagogă şi a provocat moartea a două persoane la Halle, în sud-estul Germaniei, şi-a recunoscut fapta şi a admis că aceasta a avut o motivaţie extremistă de dreapta şi antisemită, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Stephan B., în vârstă de 27 de ani, a relatat în detaliu atacul în cursul unui interogatoriu de mai multe ore luat de un judecător de instrucţie la Curtea Federală de Justiţie, joi seară.

Agresorul a intenţionat să ia cu asalt sinagoga din Halle în timpul sărbătorii evreieşti Yom Kippur, dar nu a reuşit, împuşcând în schimb două persoane aflate în apropiere.

Autorităţile germane au declarat că este vorba despre un atac ‘terorist’ şi că Stephan B. a vrut să imite fapte similare şi să fie, la rândul său, sursa de inspiraţie a altora.

Tânărul postase recent pe internet un ‘manifest’ rasist şi antisemit şi a filmat el însuşi atacul, pe care l-a transmis în direct timp de 35 de minute pe o platformă internet.

Ministrul de interne, Horst Seehofer, a anunţat joi că Germania vrea să-şi sporească „considerabil” forţele de securitate, iar cancelarul Angela Merkel a promis, a doua zi după atentat, cea mai mare fermitate faţă de extremismul de dreapta.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply