Stiri externe

Atacul terorist din Halle, unul dintre cele mai abjecte acte antisemite de după Al Doilea Război Mondial

Atacul terorist de la o sinagogă din oraşul german Halle de anul trecut a fost „unul dintre cele mai abjecte acte antisemite de după Al Doilea Război Mondial”, a declarat procurorul federal miercuri, relatează dpa, si agerpres.  

Autorul nu i-a atacat doar pe oamenii din sinagogă în acea zi ci viaţa evreiască din Germania ca întreg, a declarat procurorul Kai Lohse în pledoaria sa din cadrul procesului. „Făcând acest lucru el ne-a atacat pe toţi, pentru că viaţa evreiască este o parte indispensabilă a ţării noastre”, a spus Lohse.

Procesul extremistului de dreapta Stephen Balliet a început în luna iulie. Balliet, în vârstă de 28 de ani, a încercat să pătrundă într-o sinagogă în care 52 de persoane participau la o slujbă de Yom Kippur, în 2019.

După ce a eşuat în tentativa de a pătrunde în sinagogă, bărbatul puternic înarmat a împuşcat mortal un trecător de 40 de ani şi o femeie de 20 de ani dintr-un magazin de kebab din apropiere. În tentativa de a scăpa de poliţişti, el a şi rănit câteva persoane, dintre care unele foarte grav.

Balliet şi-a recunoscut vina şi a declarat în faţa tribunalului că singurul său regret este că niciunul dintre cei doi oameni ucişi nu este nici musulman, nici evreu.

Citește și:  Egipt: Creştinii părăsesc ţara din cauza preluării islamice

Procesul, în care urmează să depună mărturie 21 de reclamanţi, durează mai mult decât se anticipa şi din cauza măsurilor de combatere a COVID-19, sala în care are loc procesul fiind aerisită o dată la 45 de minute.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 45

Close