Quantcast
Atatc terorist in Franța revendicat de ISIS (VIDEO) – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Atatc terorist in Franța revendicat de ISIS (VIDEO)

Actualizare 15:45 – Suspectul a fost ucis, după ce a refuzat să se predea. În acest moment urmează recuperarea victimelor. Potrivit unor informații neconfirmate ar fi vorba de trei morți. Doi dintre ostatici ar fi murit.

Atacatorul ar fi furat o mașină, a împușcat șoferul mașinii, dar și pasagerul. Cel din urmă ar fi murit, reprezentând a treia victimă.

Șoferul mașinii furate ar fi fost grav rănit.

Actualizare 15:05 – Ministerul de Interne a confirmat că doi ostatici au fost uciși de bărbatul înarmat. De asemenea, alte trei persoane sunt rănite grav, scrie 20minutes.fr.

Mai multe persoane au fost luate ostatice într-un supermarket din Trebes, în sudul Franței. De asemenea, un polițist a fost împușcat în Carcassonne, la 15 minute distanță cu mașina, de magazin. Autoritățile tratează incidentul ca unul de natură teroristă.

Conform presei din Franța, bărbatul mai întâi a atacat o patrulă de politiști și a reușit să împuște un agent, care a fost transportat la spital, după care a intrat într-un supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului.

Focurile de armă ar fi fost trase dintr-o mașină, care ulterior a ajuns la supermarket.

AFP relatează că una sau două persoane ar fi fost împușcate în timpul luării de ostatici. Măcelarul supermarketului ar fi fost ucis, potrivit publicației La Depeche.

Autorul atacului terorist este înarmat, are asupra sa mai multe grenade și spune că vrea să răzbune Siria, conform presei franceze. La momentul în care a intrat în magazin, bărbatul a strigat „Allahu Ahbar” si ca “Sunt un soldat de Daesh”.

La fața locului, a fost stabilit un perimetru de securitate. Autoritățile încearcă să-l convingă pe bărbat să-i lase pe ostatici să plece.

Luarea ostaticilor durează de aproximativ 50 de minute.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat că incidentul este o „situație serioasă”.

Potrivit presei locale, care citează surse din poliție, luarea de ostatici s-a soldat cu doi morți. Oficialii vorbesc de asemenea și de alți 10 răniți.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply