Ateii afirmă că sunt persecutaţi

Asculta informatia

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, celebrată astăzi de ONU, o organizaţie ateistă a dat publicităţii un raport care relevă persecuţiile şi încălcările drepturilor omului pe care le reclamă ateii din 60 de ţări ale lumii.


ateii_se_plng_c_sunt_persecutai (Foto: christianfighterpilot.com)Ateii, umaniştii şi scepticii religioşi au declarat într-un sondaj de opinie că în şapte ţări (Afganistan, Iran, Maldive, Mauritania, Pakistan, Arabia Saudită şi Sudan) riscă pedeapsa capitală dacă întreprind acţiuni seculare sau blesfemătoare. În plus, într-un număr de alte ţări – precum Bangladeş, Egipt, Indonezia, Kuweit şi Iordania – publicarea de lucrări seculare sau ateiste este interzisă şi este pedepsită ca blasfemie.

Studiul efectuat de Uniunea Internaţională Umanistă Etică (IHEU) a mai arătat că ateii ce locuiesc în ţările islamice sunt supuşi celor mai severe şi brutale pedepse din toată lumea.

IHEU este o organizaţie seculară ce reuneşte 120 de organizaţii ateiste şi seculare din 40 de ţări citeaza semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *