Ateii sunt pe cale de disparitie

Asculta informatia

Potrivit unui studiu al cercetatorilor germani, numarul ateilor este in scadere: natura ii favorizeaza pe oamenii credinciosi.

Evolutia ii favorizeaza pe oamenii religiosi. Persoanele credincioase fac mai multi copii si in consecinta sunt favorizate de evolutie. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de Michael Blume, cercetator la Universitatea Jena, Germania.

In baza studiului intitulat “Avantajul reproductiv al religiozitatii”, realizat de pe un esantion de 83 de natiuni, in acele tari unde oamenii participa la slujbe religioase cel putin o data pe saptamana, familiile au in medie 2 sau mai multi copii, in timp ce in societatile laice, media este de 1,7; adica mai mica decat ar fi necesar pentru a mentine populatia stabila.

Potrivit lui Michael Blume, evolutia ii favorizeaza pe credinciosi deoarece principiile religioase impun reproducerea ca datorie religioasa.”Societatile in care ateii au mai putini copii pe o scara evolutiva de sute de mii de ani se afla pe cale de disparitie”, este convins Blume.

Sursa: ANSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *