Quantcast
ATENTIE LA BOALA INDIFERENTEI! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

ATENTIE LA BOALA INDIFERENTEI!

Tot mai mult aud în ziua de astăzi fraza: “nu mă interesează asta” sau „lasă-mă în pace cu asta”, „ce plictiseală”. Ce te mai interesează pe tine, cititorule? Când anumite lucruri nu ne stârnesc interesul, intervine automat indiferența. Ea este ca o boală modernă. La tot pasul vezi oameni, tineri sau bătrâni, indiferenți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Virusul acesta a intrat deja și în biserică și mulți ( e adevărat nu toți) devin nepăsători sau delăsători. Nu mă interesează ce se mai face în biserică duminica sau la orice altă activitate din cadrul ei, nu mă interesează ce se predică din față, mai bine stau afară sau îmi studiezi mobilul, dar în schimb mă interesează cine mi-a mai scris pe mess sau pe facebook, ce film a mai apărut, cu cine discută el(sau ea) și lista ar putea continua. Te regăsești cumva cuprins de această boală? Vezi ca nu este ușoară și nu duce la maturitate spirituală. Dumnezeu nu apreciază astfel de oameni și nu poate să folosească pe aceștia spre lucrarea Sa divină. Ne-am mulțumit să ne facă alții treaba, dacă se poate ceva americani, n-ar fi rău, dacă reușim să-i convingem pe părinții noștri, am câștigat negocierile. Altul, nu eu.

Apariția indiferenței
Indiferența nu vine de la sine, ci ea este lăsată să apară, accesată de către cineva și acel cineva sunt EU. Este adevărat că în Scriptură nu găsim acest cuvânt dar găsim oameni ce au fost cuprinși de ea. Când? Când s-a predicat Cuvântul de către sfinți,(vezi cartea Faptele Apostolilor) unora nici nu le-a păsat de el, a trecut pe lânga ei, pe o ureche a intrat pe alta a ieșit. De ce oare? Nu cumva scara de valori a fost schimbată? Când ceva este valoros atunci nu ești indiferent. Când cineva îți oferă o valoare, atunci atenția este maximă, nu invers.


Indiferența vine când Diavolul schimbă adevăratele valori din viața ta.

Ai grijă că nu tot ce lucește este aur (spunea pastorul John MacArthur). Cuvântul lui Dumnezeu și tot ce aparține de El este o valoare de o bogăție nemăsurată, nu trece pe lângă el nepăsător. Binențeles că pot fi mult mai multe cauze ce duc la apariția indiferenței, dar un lucru subliniez, când apare, luptă să NU fii cuprins de ea. Biruiește-o!!

Antidotul indiferenței
Dacă e boală ai nevoie de medicamente și tratament. O boală netratată poate avea consecințe grave asupra persoanei. Cât timp? Cât este nevoie, până vezi că începe să dea înapoi și chiar să nu mai fie. Indiferența ca o boală, este asemănătoare. Rugăciunea, meditația iar mai apoi activitatea spirituală (lucrul concret, fă ceva pentru EL) te vor ajuta să o depășești. Nu putem enumera prin cifre, printr-o formulă matematică ce trebuie să faci, dar poți personal să te rogi și să-i ceri Domnului să te lumineze ce să faci. Există momente când ești solicitat să faci ceva, nu întotdeauna vor fi aceste momente, dar dacă trec pe lângă tine și n-ai facut nimic, deja ai fost virusat. Deaceea, Doamne, sunt la dispoziția Ta, folosește-mă. Chiar și Domnul nostru Isus Hristos a spus conform textului din Vechiul Testament din Isaia 6:8 Am auzit glasul Domnului, întrebând: pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi? Eu am răspuns: IATĂ-MĂ, TRIMITE-MĂ. Cât timp îmi trebuie acest tratament? Tot timpul, continuu. Nu trebuie să mă opresc, sau să mă plictisesc de el, că altfel voi cădea în extrema negativă a vieții. Frumusețea este că acest tratament, de a te lăsa în Mâna lui Dumnezeu este și frumos, și ușor, și eliberator, și benefic, și inteligent și tot ce vrei. Nu te ferii, pentru că lumea nu ți-l va oferi niciodată, doar Dumnezeu, pentru că este cel mai bun, the best.
Dacă am vorbi despre efecte indiferenței, ce produce ea, ce aduce ea, rezultatele, sunt dezastruoase pentru viața omului. Dacă devii indiferent față de Domnul, ai ajuns să-L respingi pe El și doar gândește-te cum se termină toate acestea. Ce spune Biblia? Aduc aminte doar de bogatul ce a ajuns in Iad și a dialogat cu Avraam încercând să negocieze doar pentru o singură picătură de apă prin Lazăr. Pentru o singură picătură de apă? Da, doar pentru una, și nu s-a putut schimba nimic acolo. Ce tragedie. Schimbarea este imperios necesar NU ATUNCI, CI ACUM. Indiferența te rupe de Dumnezeu pentru că este păcat și păcatul se pedepsește. Indiferența te rupe nu numai de Dumnezeu ci și de oameni. Oamenii conviețuiesc bine atunci când relaționează, se interferează, dar dacă unii stau ca legumele societatea este într-o continuă mișcare, și nu acceptă sedentarismul și neproductivismul. Indiferent cum ai privi, indiferența este distrugătoare, dar nu uita, că ea este și molipsitoare.
Aș vrea să închei cu ce spune Domnul prin sfântul apostol Pavel către Timotei în 1Timotei 6:12 Luptă-te lupta cea bună a credinței, apucă viața veșnică la care ai fost chemat și pentru care ai făcut aceea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.
FII BINECUVÂNTAT DE DOMNUL.

Nevrednicul slujitor
Pastor Radu UNGUR

Biserica Baptista Bethesda – Şiria, Arad

http://parereataconteaza1.wordpress.com/2011/02/06/boala-indiferentei/

Despre

Leave a Reply