Diverse

Au sau nu au mormonii voie să bea cola?

Poate pentru România întrebarea aceasta e lipsită de relevanţă în condiţiile în care autorităţile nu recunosc statutul de cult al mormonismului. Dar pentru Statele Unite chestiunea este una importantă, mai ales ca o urmare a faptului că unul dintre candidaţii la prezidenţiale, Mitt Romney, este mormon.

Foto: Reason.comCandidatura lui Romney a fost o ocazie de audienţă maximă pentru biserica mormonă. Datorită afilierii religioase a politicianului, presa a scotocit după orice detaliu privitor la mormonism pe care l-ar fi putut găsi. Nu au lipsit, desigur, dezbaterile, dintre care cea mai importantă a fost probabil aceea care disputa dacă mormonii sunt sau nu sunt creştini.
Discuţiile au fost însă şi darnice în elemente care ţin de ceea ce apare în opinia publică americană drept „exotismul” mormonismului. Aşa se face că, după mai multe relatări în presa naţională care susţineau că mormonii nu au voie să bea cafea sau cola, Biserica Mormonă s-a văzut nevoită să îşi declare explicit poziţia faţă de consumul de băuturi care conţin cofeină.
Săptămâna aceasta, site-ul oficial al bisericii a publicat o declaraţie potrivit căreia „biserica nu interzice utilizarea cofeinei” şi că doctrina care se referă la sănătate şi care interzice „băuturile fierbinţi” „nu merge mai departe de atât”, stipulând o interdicţie pentru ceai şi cafea.
Cu o zi mai târziu, scrie Religion News, biserica a modificat uşor declaraţia, pentru a spune că „revelaţia bisericii privind obiceiurile sănătoase… nu precizează utilizarea cofeinei”.

Citește și:  Mormonii, „cea mai mare biserică" din următorul secol

Aceasta nu înseamnă însă că liderii bisericii mormone consideră cofeina drept sănătoasă, mai relatează sursa. Însă lasă la latitudinea credincioşilor dacă să o consume sau nu. Mit Romney a fost văzut de mai multe ori consumând cola fără zahăr.

semneletimpului.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 61

Close