Augustin Zegrean: Căsătoriile între homosexuali sunt împotriva poruncilor lui Dumnezeu. La fel și prostituția sau fecundarea in vitro – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri interne

Augustin Zegrean: Căsătoriile între homosexuali sunt împotriva poruncilor lui Dumnezeu. La fel și prostituția sau fecundarea in vitro

Asculta informatia

Președintele CCR, Augustin Zegrean,  s-a arătat împotriva homosexualității, prostituției și a fecundării in vitro, în discursul ținut cu ocazia unui eveniment organizat vineri, la Templul Coral, scrie Ziare.com.
augustin-zegrean-casatoriile-intre-homosexuali-sunt-impotriva-poruncilor-lui-dumnezeu-la-fel-si-prostitutia-sau-fecundarea-in-vitro-145379
Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare încercare de legiferare, de codificare a legislației omenirii. În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta – cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro? – Cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? – Dar dacă tatăl tău este un bărbat și mama ta este tot un bărbat? Să nu fii desfrânat este cea de-a șaptea poruncă – Păi în ziua de astăzi, domnule Zgonea, statele se forțează să adopte legi ale desfrânării pentru că se vorbește tot mai des despre legea prostituției.

Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău – sigur că mărturia mincinoasă este pedepsită de toate legislațiile, dar delațiunea… suntem martori dintotdeauna a delațiunii și au practicat-o oamenii cu mare plăcere“, a spus Augustin Zegrean.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Patriarhiei, liderul Bisericii Ortodoxe Române, patriarhul Daniel, a susținut un discurs numit “Decalogul – relație a omului cu Dumnezeu și responsabilitate față de semeni”.

Spiritualitatea creștină ortodoxă a păstrat împortanța Decalogului ca îndreptar pentru viața omului în societate, în vederea mântuirii. Astfel, cele zece porunci ale Decalogului sunt cuprinse în cărțile de rugăciuni ale Bisericii noastre, în catehisme, în manualele de Religie sau în Îndreptarul de Spovedanie. Cele zece porunci sunt ghidul pe care trebuie să-l folosim pentru a ne găsi calea spre Dumnezeu și spre o viețuire dreaptă“, a spus patriarhul.

Printre cei prezenți s-au numărat și președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close