Quantcast
AUSTRIA: 73% dintre femei sunt supuse presiunii de a AVORTA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

AUSTRIA: 73% dintre femei sunt supuse presiunii de a AVORTA

Un sondaj realizat de institutul de sondaje IMAS a constatat că jumătate dintre cei chestionați cred că femeile care decid să întrerupă sarcina iau această decizie sub o „presiune puternică sau foarte puternică” scrie, AO NEWS.

Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui sondaj reprezentativ care a fost realizat cu ajutorul a 1.000 de respondenți din Austria. Până la 75% dintre respondenți au spus că văd o presiune în creștere față de avort atunci când copilul este suspectat că are un handicap.

Austria este una dintre puținele țări din Europa care nu oferă cifre oficiale anuale despre avorturi, dar estimările apreciază cam 30.000 de avorturi pe an. Două treimi dintre cei întrebați cred că ar trebui să existe transparență în ceea ce privește datele și motivațiile care duc la avorturi în țară. Mai mult, 80% dintre respondenți au spus că ar fi de acord cu introducerea unui timp de reflecție de 3 zile pentru femeile care solicită avort.

Daniela Karall, președinta Societății Austriece de Pediatrie, spune că este de neînțeles faptul că încă nu există cifre oficiale despre avort, creându-se astfel multă confuzie și dezinformare în jurul subiectului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply