Quantcast
Austria aproape de legalizarea sinuciderii asistate – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Austria aproape de legalizarea sinuciderii asistate

Coaliția guvernamentală din Austria a depus la Parlamentul Național Austriac un proiect de lege care reglementează sinuciderea asistată pentru persoane aflate pe moarte și se așteaptă ca acesta să devină lege înainte de ianuarie 2022.

Textul ar permite pacienților aflați în faze terminale „să-și încheie viața în mod liber și independent” și „să fie ajutate de o a treia persoană”. Adulții care sunt bolnavi în stadiu terminal sau suferă de o afecțiune permanentă și debilitantă vor avea acces la sinuciderea asistată legal. Doi medici ar trebui să evalueze fiecare caz, pentru a se asigura că decizia de a muri a fost luată în mod liber.

Asociația Bisericilor Libere din Austria, o mișcare formată din cinci federații evanghelice din țară, și-a chemat membrii să-și exprime opoziția față de această lege.

Principala biserică protestantă evanghelică din Austria, ca și Biserica Romano-Catolică, au criticat proiectul de lege, spunând că nu oferă suficientă protecție împotriva unei abordări abuzive, care ar putea fi fatală pentru persoanele vulnerabile.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply