Austria începe examinarea în masă a populaţiei

Asculta informatia

Austria va începe să folosească mai multe teste rapide pentru a putea examina sute de mii de persoane cât mai repede posibil, a anunţat marţi cancelarul Sebastian Kurz, potrivit Reuters.

Până acum, Austria, ţară cu o populaţie de 8,8 milioane de locuitori, a testat circa 24.000 de persoane, având confirmate aproape 4.500 de cazuri.

Citeşte şi: Belgia a descoperit un anticorp care OMOARĂ coronavirusul

Guvernul încă adună date privind eficienţa măsurilor sale pentru a limita răspândirea virusului şi va oferi informaţii actualizate asupra acestui aspect vineri, a precizat Kurz.

Austria îşi mobilizează rezerviştii în eforturile de limitare a epidemiei de COVID-19, fiind prima dată când autorităţile de la Viena adoptă o asemenea măsură după Al Doilea Război Mondial.

Rezerviştii vor ajuta la furnizarea alimentelor şi la operaţiunile poliţiei şi vor asigura sprijin medical, a anunţat luni ministrul apărării austriac, Klaudia Tanner.

Citeşte şi: Danemarca a adoptat o lege care permite guvernului să forțeze oamenii să se vaccineze contra coronavirusului.

Spre deosebire de Germania şi Franţa, în Austria serviciul militar este încă obligatoriu. După împlinirea vârstei de 18 ani, bărbaţii trebuie să efectueze şase luni de serviciu militar sau nouă luni de serviciu civil.

Luni, autorităţile raportaseră 21 de decese cauzate de COVID-19 în Austria.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *