PersecutiiStiri externe

Autoritățile iraniene au arestat trei convertiți la creștinism în Esfahan

Iranul este cunoscut ca unul dintre statele cu un fundamentalism islamic pronunțat. În ciuda acestui fapt, există o creștere a convertirilor la creștinism, mai ales în rândul tinerilor. Drept urmare, poliția religioasă utilizează inclusiv persecuția în încercarea de a opri extinderea creștinismului. „Recent, trei convertiți la creștinism au fost arestați și nu se cunoaște încă locul de detenție, informează Christian Telegraph.

Foto: ds-lands.comRegimul islamic din Iran cheltuiește milioane de dolari anual din bugetul său pentru a consolida regimul fundamentalist islamic. În prezent, în ciuda investițiilor, regimul se confruntă cu o creștere rapidă a creștinismului în rândul tinerilor iranieni. Fiind în dificultate, guvernul vede doar o singură alternativă, aceea de a crea presiuni, mergând până la închiderea bisericilor și arestarea membrilor ei.

Cele mai recente rapoarte indică faptul că trei convertiți creștini au fost arestați în Esfahan pe 29 mai 2013: Mohammad-Reza Farid, Saeed Safi și Hamid-Reza Ghadiri. Aceștia erau membri ai unei biserici „de casă”, în Esfahan.

Creștinii arestați au fost imediat transferați la o locație necunoscută. Nu sunt disponibile informații cu privire la starea lor de sănătate. De asemenea, raportul precizează că ei s-au adunat la casa Hamid-Reza Ghadiri pentru închinare. Autoritățile de securitate au intrat violent în casă, i-au arestat și au confiscat și cărțile lor de identitate. De asemenea, au fost avertizați să nu facă publică arestarea lor. Mohammad Reza-Farid și Saeed Safi sunt creștini afgani. Ei au fost, de asemenea, administratori ai un blog creștin cunoscut sub numele de „Nejat-e-Ma” (Mântuirea noastră), însă acesta a fost blocat de către poliție înainte de arestarea lor. Eforturile familiilor de a găsi locul lor în care sunt deținuți nu au avut succes.

Citește și:  Rouhani: Emiratele Arabe Unite au făcut o “mare greşeală” atunci când au ajuns la un acord de pace istoric cu Israelul

Minoritățile religioase și dizidenții religioși, în special creștinii de limbă persană sunt tot mai intens persecutați de către regimului islamic din Iran. Aceste persecuții au atins apogeul în ultimii trei ani, numeroși convertiți creștini fiind arestați în cursul perioadei, menționează sursa citată.

semneletimpului.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 66

Close