Autoritatea Palestiniană a început să distrugă altarul lui Iosua – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Autoritatea Palestiniană a început să distrugă altarul lui Iosua

Asculta informatia

Autoritatea Palestiniană a făcut ravagii în site-ul archeologic din perioada biblică a altarului lui Iosua, fiul lui Nun pe Muntele Ebal și a tocat pietrele din zonă, transformandu-le în pietriș ca parte a unui plan de asfaltare a unui nou drum lângă orașul Șechem, încălcând astfel Acordurile de la Oslo, informează TPS.

Cartea lui Iosua descrie modul în care Iosua, fiul lui Nun, conducătorul israelit, a construit un altar pe muntele Ebal, acționând la instrucțiunile lui Moise, după ce israeliții au ajuns în țara lui Israel. Arheologul Universității Haifa, Adam Zertal, a identificat rămășițele acestui altar, o descoperire importantă pentru Istoria lui Israel și a lumii intregi.

În ultimele luni, Autoriatea Palestiniană a început să asfalteze un drum care trece pe lângă locul altarului, o parte din gardul antic care limitează situl a fost demontată și pietrele sale au fost zdrobite cu ajutorul unui concasor de pietriș pentru a servi drept substrat pentru pavarea drumului. Autoritatea Palestiniană nu recunoaște importanța istorică a altarului, considerând-o o falsificare a istoriei palestiniene.

Yossi Dagan, șeful Consiliului regional Samaria, a făcut un apel urgent către comandamentul IDF din zonă și a cerut ca problema să fie tratată urgent și ca distrugerea să fie oprită imediat.

Sursa: TPS via alfaomega.tv

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

Close