Quantcast
Autoritățile chineze arestează un pastor sub acuzații stranii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Autoritățile chineze arestează un pastor sub acuzații stranii

Pastorul An Yankui a fost arestat recent de autoritățile chineze sub acuzația de trecere ilegală a graniței naționale în urmă cu aproape doi ani.

Potrivit China Aid, Biroul Municipal de Securitate Publică Fenyang din provincia Shanxi din nordul Chinei l-a reținut pe An Yankui, pastor al Bisericii Reformate din Sion, pe 21 noiembrie, după o slujbă de închinare duminică. Un membru al bisericii, Zhang Chenghao, a fost de asemenea arestat.

Arestarea lui celor doi urmează reținerii altor cinci membri ai bisericii în această vară, deoarece aceștia au participat la conferința „KL2020 Gospel and Culture” din ianuarie 2020. Toți aveau pașapoarte din China și au intrat legal în Malaezia

Președintele chinez Xi Jinping a introdus „Sinicizarea” în 2015 cu planuri de a „face grupurile religioase din China să se supună socialismului și ideologiei Partidului Comunist Chinez, asimilându-le într-o identitate unificată cu caracteristici chineze”. Copiii de până la trei ani sunt învățati la școală că creștinismul este o religie ilegală.

Știre prezentată în cadrul ediției din 6 decembrie 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply