Quantcast
Autoritățile din Arabia Saudită au confiscat din magazine jucării și haine în „culori SODOMITE” considerate „contrare credinței musulmane” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Autoritățile din Arabia Saudită au confiscat din magazine jucării și haine în „culori SODOMITE” considerate „contrare credinței musulmane”

Autoritățile din Arabia Saudită au confiscat din magazine jucării și haine în „culori homosexuale” considerate „contrare credinței musulmane”, a anunțat presa de stat, citată de Le Figaro.

Monarhia din Golf a promovat reforme sociale în ultimii ani pentru a oferi o imagine mai liberală, însă conservatorismul religios și represiunea politică rămân la un nivel ridicat.

„Controlăm produsele care contravin credinței musulmane și moralității publice și care afișează culorile homosexualității, vizând tânăra generație”, a declarat un oficial al ministerului comerțului într-un reportaj al canalului guvernamental Al-Ekhbariya.

Se numără printre articolele confiscate fundițe, fuste, pălării și truse multicolore, potrivit imaginilor difuzate de post. „Steagul homosexualității este prezent într-unul dintre magazinele din Riad”, s-a ofensat jurnalistul, menționând că aceste culori trimit un „mesaj otrăvitor” copiilor.

Steagul curcubeu este un simbol al comunităților LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali și queer).

Drepturile LGBT în Arabia Saudită

În Arabia Saudită, drepturile LGBT nu sunt recunoscute în niciun fel. Homosexualitatea este adesea un subiect tabu și, prin urmare, nu este abordat în societate. De asemenea, fiind considerată ilegală, este pedepsită cu închisoare, pedeapsă corporală judiciară executată în public până la pedeapsa cu moartea în cele mai grave cazuri.

Arabia Saudită nu are legi împotriva discriminării sau a infracțiunilor motivate de ură pe baza orientării sexuale și a identității de gen. De aceea, orice pledoarie legală pentru drepturile LGBT este interzisă și până în prezent doar Partidul Verde metropolitan a susținut public drepturile civile pentru persoanele LGBT ca parte a platformei sale politice.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply