Tuesday , 17 May 2022

Autoritatile din China au ordonat demolarea unei biserici crestine care valoreaza peste 5 milioane dolari

Asculta informatia

O biserica imensa, evaluata la cateva milioane de dolari, a fost demolata in China din ordinul autoritatilor locale. Partidul Comunist din China este ingrijorat de cresterea rapida a numarului de crestini in tara.

demuelen-iglesia-china

Desi biserica daramata din localitatea Zhejang nu este o biserica aflata in ilegalitate (cum sunt multe in China), avand autorizatie de functionare, guvernul a hotarat ca trebuie demolata si construita in alta parte.

Prin aceasta hotarare, guvernul a decis sa acorde despagubiri o suma de 116.000 dolari. Suma este derizorie avand in vedere faptul ca biserica valoreaza 5 milioane de dolari. Este surprinzator faptul ca biserica a fost daramata la doar cateva saptamani dupa ce a fost ridicata.

In ultimele 18 luni in China, peste 450 de cruci au fost date jos de pe acoperisurile bisericilor protestante dupa ce administratia locala a emis o hotarare in acest sens.

Bisericile pot plasa cruci pe peretii cladirii, singura conditie este sa nu fie prea mari. Potrivit Christian Science Monitor, autoritatile chineze au infiltrat in biserici ofiteri de securitate acoperiti, pentru a incerca sa afle daca membrii de partid practica crestinismul.

In China este interzis sa fii crestin si in acelasi timp membru al Partidului Comunist. Nu exista cifre exacte, dar estimarile indica un numar de protestanti in China cuprins intre 50 si 100 de milioane, in vreme ce numarul de catolici se ridica la circa sase milioane.

Se crede ca aproximativ 70 de milioane de membri ai partidului comunist s-au convertit la crestinism!

Sursa: Acontecercristiano via afirmativ.com

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *