Quantcast
Autoritățile ucrainene din Cernăuți au suspendat, pe perioada legii marțiale, procesiunea religioasă românească „Drumul Crucii” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Autoritățile ucrainene din Cernăuți au suspendat, pe perioada legii marțiale, procesiunea religioasă românească „Drumul Crucii”

Autoritățile regionale ucrainene din Cernăuți au suspendat, pe perioada legii marțiale, procesiunea religioasă romàneasca și ucraineana „Drumul Crucii”, dar și utilizarea focurilor de artificii și a petardelor. Decizia autorităților vine în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, pentru a evita eventuale atacuri sau evenimente care s-ar putea solda cu piederi de vieți omenești.

Autoritățile din regiunea Cernăuți au suspendat, pe perioada legii marțiale utilizarea focurilor de artificii și a petardelor, dar și organizarea procesiunii religioase „Drumul Crucii”. Chiar dacă aparent zona Cernăuți este departe de linia frontului, unde se poartă acest război, din Donbas, autoritățile au luat aceste măsuri în contextul invaziei declanșate de Rusia pe teritoriul ucrainean. Un ordin în acest sens a fost semnat de Ruslan Zaparaniuk, șeful Administrației Regionale de Stat din Cernăuți. Restricțiile nu vizează doar procesiunile religioase, ci, conform documentului, toate adunările, manifestațiile publice, demonstrațiile, itinerarele etc.

În zonă procesiunea de „Drumul Crucii” este considerată un eveniment major. Aceasta se desfășoară din orașul Cernăuți până la mănăstire Sfântului Apostol Ioan Teologul, care se află în satul Crișceatec, raionul Zastavna.

În data de 16 august, Rada Supremă, Parlamentul din Ucraina, a votat cu 250 de voturi „pentru”, proiectul de lege nr. 7438, „Cu privire la modificările aduse anumitor acte legislative ale Ucrainei privind circulația produselor pirotehnice”. În contextul războiului, acest act normativ interzice vânzarea și utilizarea focurilor de artificii pe teritoriul acestei țări, după cum relatează publicația BucPress de la Cernăuți.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply