Quantcast
Avort la 16 ani, fără acordul părinţilor. O ţară din UE a legiferat această procedură – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Avort la 16 ani, fără acordul părinţilor. O ţară din UE a legiferat această procedură

Congresul Deputaților din Spania, care este camera inferioară a parlamentului național din Madrid, a adoptat noua lege a avortului, propusă de guvernul de stânga, cu o victorie de 190 voturi pentru și 154 împotrivă.

Cea mai importantă modificare a legii constă în faptul că adolescentele de 16 și 17 ani își vor putea întrerupe sarcina fără acordul părinților, așa cum prevedea legea până acum. Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 100.000 de avorturi sunt efectuate în Spania în fiecare an.

Noul text elimină și perioada de reflecție de trei zile pentru femeile care solicită avort. Cade și obligația de a oferi informații despre opțiuni și sprijin pentru femeie în cazul în care aceasta a decis să meargă mai departe cu sarcina.

Medicii care refuză să efectueze avorturi în sistemul național de sănătate vor fi trecuți pe o listă de obiectori de conștiință și înlăturați din comitetele medicale.

Sondajele spun că în Spania majoritatea populației susține dreptul la avort, în ciuda pozițiilor pro-viață ale multor romano-catolici și ale majorității creștinilor evanghelici.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply