Quantcast
Avortul împarte America în două. Primul guvernator care iese la atac: „Fiecare copil nenăscut are dreptul la viață!” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Avortul împarte America în două. Primul guvernator care iese la atac: „Fiecare copil nenăscut are dreptul la viață!”

În cazul în care Curtea Supremă a Statelor Unite votează pentru a anula Roe v. Wade, care a legalizat avortul la nivel național, statele conservatoare vor fi mai încrezătoare că legile anti-avort vor fi menținute, în timp ce statele liberale vor simți mai multă presiune pentru a proteja și extinde drepturile omului.

Guvernatorul republican Kristi Noem al Dakotei de Sud se angajează să convoace „imediat” legislativul pentru a apăra copiii nenăscuți din cauza avortului, potrivit Fox News.

Dakota de Sud, poziție categorică!

„Dacă acest raport este adevărat și Roe v. Wade este anulat, voi solicita imediat o sesiune specială pentru a salva vieți și pentru a garanta că fiecare copil nenăscut are dreptul la viață în Dakota de Sud”, a anunțat Noem pe Twitter.

Kristi Noem a semnat un proiect de lege în luna martie prin care interzice avortul medicamentos prin telemedicină și va crește pedeapsa pentru practicarea fără licență a medicinei în cazul efectuării unui avort medicamentos”.

Legea care interzice avortul a fost restabilită în Texas

Procurorul general al Texasului Ken Paxton a reacționat la știri, încurajând Curtea să returneze chestiunea litigioasă statelor.

„Sper că #SCOTUS întoarce problema avortului acolo unde îi este locul: Statelor”, a spus Paxton pe Twitter. „De aceea am condus o coaliție de 24 de state în sprijinul legii MS care le interzice după 15 săptămâni. Voi [continua] să mă asigur că Texas îi protejează pe cei nenăscuți și mă rog pentru sfârșitul avortului în toată țara noastră”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply