Quantcast
„Avortul nu este un drept”, spun evanghelicii spanioli – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

„Avortul nu este un drept”, spun evanghelicii spanioli

Curtea Constituțională spaniolă a aprobat recent cu o majoritate de 7 la 4 faptul că Legea Fundamentală „recunoaște femeii însărcinate sfera rezonabilă de autodeterminare necesară pentru accesul ei la dreptul fundamental la integritate fizică și morală, în legătură cu dreptul la demnitate și la libera dezvoltare a personalității sale”.

Patru magistrați au votat împotriva sentinței pentru că „depășește serios sfera și limitele controlului jurisdicțional care îi corespunde Curții”.

Federația Entităților Evanghelice din Spania a declarat, cităm: Curtea Constituțională „merge prea departe în recunoașterea avortului ca drept”. Evanghelicii au publicat o declarație în care își exprimă regretul și „denunță lipsa de protecție a vieții umane cauzată de recunoașterea așa-zisului drept al femeii la autodeterminare în ceea ce privește întreruperea sarcinii”.

Cităm: „Regretăm recunoașterea avortului ca drept, având în vedere că acesta răspunde unei abordări ideologice care creează un drept fundamental inexistent legat de dreptul la demnitate umană al femeilor și de dreptul acestora la libera dezvoltare a personalității lor, precum și la dezvoltarea fizică și la integritatea morală, lăsând neprotejată prima etapă a formării vieții umane”, se mai arată în comunicat.

Sursa: alfaomega.tv

Despre Info Crestin News

Leave a Reply