Quantcast
AVORTUL principala cauză de deces în 2023 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

AVORTUL principala cauză de deces în 2023

Steaguri au fost plantate în Ottawa (Canada) în timpul unei campanii de simbolizare a numărului de copii care mor înainte de naștere

Potrivit Worldometer, 44,6 milioane de avorturi au fost efectuate în 2023. Acesta este de cinci ori mai mult decât numărul deceselor cauzate de cancer. Întreruperea voluntară a sarcinii este principala cauză de deces la nivel mondial.

Pentru a cincea oară consecutiv, avortul este principala cauză de deces la nivel mondial, potrivit Worldometer, o bază de date cantitativă de sănătate. Numărul copiilor care mor înainte de naștere în 2023 este mai mare decât toți cei legați de principalele boli înregistrate. Podiumul cauzelor nenaturale de mortalitate este completat de bolile infecțioase (12,9 milioane) și cancer (8,2 milioane). Urmează fumatul, alcoolul, HIV, accidentele de mașină și sinuciderile.

În toamna anului 2023, în Franța, Comitetul protestant evanghelic pentru demnitatea umană (CPDH) și-a exprimat neînțelegerea față de guvernul care dorește să includă dreptul la avort în Constituția Franței. „Cu un număr record de avorturi în Franța în 2022, acest „drept” nu este a priori „amenințat”, dar este folosită retorica fricii.

Președintele încearcă să-și impună punctele de vedere fără consultare, fără dezbateri de fond pe această temă. „Avortul este un subiect suficient de serios încât nu ar trebui să încercăm din nou să-l trecem prin forță”, a comentat organizația într-o publicație .

Editorialistul Antoine-Marie Izoard, la rândul său a criticat în revista Famille Chrétienne, includerea „libertăţii” de a avorta atunci când propunerea iniţială era de a stabili un „drept”. În Marea Britanie și Germania, problema rugăciunilor în aer liber din apropierea centrelor de avort a provocat numeroase dezbateri și chiar și instanțele locale au trebuit să decidă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply