Quantcast
Ayelet Shaked, propusă ministru israelian al Justiţiei, provine dintr-o familie de origine română – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ayelet Shaked, propusă ministru israelian al Justiţiei, provine dintr-o familie de origine română

Ayelet Shaked, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei în noul Guvern israelian format de Benjamin Netanyahu, provine dintr-o familie de imigranţi din România.

ayelet-shaked-jpost

Ayelet Shaked, în vârstă de 39 de ani, este propunerea făcută de partidul naţionalist Habayit Hayehudi (Căminul Evreiesc), pentru funcţia de ministru israelian al Justiţiei.

Ayelet Shaked provine dintr-o familie de colonişti evrei mutaţi în actualul teritoriu israelian în anul 1882. Străbunicii lui Ayelet Shaked din partea mamei au emigrat din România. Tatăl lui Ayelet Shaked provenea dintr-o familie de evrei din Irak noteaza www.mediafax.ro

Ayelet Shaked, care chiar astăzi împlineşte 39 de ani, este inginer pentru tehnologia informaţională, intrând în politică în anul 2013, când a obţinut un loc în Knesset pe lista partidului Habayit Hayehudi (Căminul Evreiesc).

Premierul Benjamin Netanyahu (liderul partidului Likud – centru-dreapta) a alcătuit o nouă coaliţie guvernamentală cu partidul Habayit Hayehudi (Căminul Evreiesc – naţionalist), cu mişcarea religioasă Iudaismul Unit al Torei, cu partidul Shas şi cu formaţiunea Kulanu (centru). Noua coaliţie va avea o majoritate la limită în Knesset (61 de locuri din totalul de 120).

Despre

Leave a Reply